Over ons


Contacten met de ouder.

De leiding van het ’t Elfenbankje onderhoudt op verschillende manieren contact met de ouders. We vinden het belangrijk om veel contact te hebben met de ouders om zo de kinderen het beste op te kunnen vangen. Goed contact bevordert de samenwerking tussen ouders en de leiding. Natuurlijk nemen de ouders en de leiding de dag door als het kind wordt gehaald, maar daarnaast zijn er nog andere momenten waarbij er contact is tussen de ouders en de leiding.

Kennismakingsgesprek.
 
Voordat een kind op het kinderdagverblijf komt, hebben we eerst een gesprek met de ouders. Het hoofd nodigt u uit op ’t Elfenbankje voor een eerste kennismaking. De kennismaking is wederzijds, u kunt kijken hoe de sfeer is op de chéche is en vragen stellen over de gang van zaken en wij kunnen vragen naar enkele gegevens van het kind.

Ouderavonden.

Wij organiseren een keer per half jaar een ouderavond, op zo’n avond wordt meestal een bepaald thema behandeld, bijvoorbeeld koppigheid, voeding, activiteiten, kind en ziekenhuis,conflicten. De thema’s worden door de leidsters bedacht maar inbreng van ouders is natuurlijk altijd welkom. Daarnaast is er op de ouderavonden gelegenheid om andere ouders te leren kennen.

Huisbezoeken.

Wij proberen zo veel mogelijk om een keer per jaar bij iedereen op huisbezoek te gaan. Het is voor ons prettig om te weten hoe de woon – en leefomgeving van een kind is, we kunnen dan beter inspelen op verhalen die een kind over thuis vertelt. Tijdens een huisbezoek kan er ook gepraat worden over het kind, hoe het op het kinderdagverblijf gaat en hoe het thuis gaat.

Wanneer u naast deze momenten behoefte heeft om met iemand van de leiding ergens over te praten, dan kunt u hiervoor altijd een afspraak maken.

Leiding.

De kinderen worden in principe verzorgd door twee leidsters, soms drie. De leidsters zijn in vast in dienst bij ’t Elfenbankje.

Stagiaires en vrijwilligers.                                                                                                      

Onze stagiares zijn van de opleiding SPW (sociaal pedagogisch werk) of HW (helpende welzijn). Deze stagiaires lopen meerdere maanden stage bij ’t Elfenbankje, we werken in principe niet met stagiaires die slechts een korte periode stage moeten lopen.

Vakantie.

’t Elfenbankje is het hele jaar door geopend. Wij zijn alleen gesloten op tweede paasdag, hemelvaartsdag, en de dag daarna, tweede pinksterdag, koninginnedag en van kerst tot en met oud en nieuw. De hele zomer zijn we dus open
    

KDV `t Elfenbankje      -        Eeldersingel 16/18            -        9726 AR Groningen            -    T 050 – 3125038     

‘t Elfenbankje...
een tweede
huis voor uw kind!
Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken dan kunt u ons bellen of het onderstaande formulier invullen.

050 – 3125038